Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Art Is Hard


26, 27 & 28 Απριλίου 2013

ΑΠΟΘΗΚΗ 9 | ΛΙΜΑΝΙ | Θεσσαλονίκη



Το ART IS HARD είναι ένα γεγονός εναλλακτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και μουσικής, που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο και έχει κάθε φορά σαν στόχο να φέρει κάτω από την ίδια στέγη νέους καλλιτέχνες που δημιουργούν στις παρυφές του πολιτισμικού χάρτη της πόλης.


Έχει στο ενεργητικό του 7 εξαιρετικά επιτυχημένες διοργανώσεις στην Θεσσαλονίκη (2 κάθε χρόνο) και μια στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2012.

Η Θεσσαλονίκη βρισκόταν πάντα στην πρωτοπορία ως αναφορά την εγχώρια πολιτιστική δημιουργία με μακρά παράδοση στη μουσική και στις οπτικοακουστικές τέχνες. Ωστόσο, λιγότερο γνωστό, υπήρξε το δυναμικό ρεύμα νέων καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν με φόντο την πόλη αλλά και μέσα σε αυτή, νέοι άνθρωποι, φορείς πρωτοπόρων εκφραστικών τάσεων και ιδεών απομονωμένοι- συνειδητά και μη- από τα δίκτυα προώθησης, χωρίς ουσιαστική επικοινωνία με το κοινό στο οποίο απευθύνονται.


Το ART IS HARD φιλοδοξεί να φέρει το δημιουργό κοντά στο θεατή και να εξοικειώσει ένα ευρύτερο κοινό με τη σύγχρονη δημιουργική πρωτοπορία.

Μια τέτοια δράση με αυτή τη φιλοσοφία θα πρέπει να είναι καινοτόμα και ώς προς τον τόπο πραγματοποίησης της την κάθε φορά. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να είναι η πόλη μας, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, ο εκθεσιακός χώρος. Ένας χώρος χιλιάδων...τετραγωνικών. Μια αποθήκη, ένας βιοτεχνικός χώρος, μια αλάνα, ένα γήπεδο, μια πλατεία, μια γειτονιά, ο δρόμος...ένας παλιός σιδηροδρομικός σταθμός..!

ΑRT IS HARD σημαίνει δράση δημιουργικής έκφρασης χωρίς όρια για όλους όσους το επιθυμούν και μέχρι τώρα δεν είχαν το πρόσφορο έδαφος.

ΑRT IS HARD σημαίνει η τέχνη, με ανοιχτή ματιά, ανοιχτή προς όλους, σε ανοιχτούς και όσο πιο εφάνταστους και περίεργους χώρους της πόλης.


Via artishard

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου